FødevareWatch

Brexit kan tvinge Espersen til England

Der er stor usikkerhed om de endelige konsekvenser af Brexit, men trækker Storbritannien sig helt ud af EU, kan det tvinge den store bornholmske fiskekoncern, Espersen, til at etablere en produktion i England, siger direktør.

Foto: PR / A. Espersen

Efterspørgslen efter fisk i England overstiger langt de kvoter, som landets fiskere har, og derfor er det en rigtig god forretning for blandt andet danske Espersen at være til stede i Storbritannien. Faktisk vurderer Klaus B. Nielsen, der direktør i fiskekoncernen, at 35 pct. af den omsætning, som i 2016 forventes at være på ca. 2,4 mia. kr., bliver hentet på eksport til Storbritannien.

Men til Børsen forklarer direktøren, hvad der kan blive den ultimative konsekvens af, at briterne ikke længere vil være del af EU.

"Den her usikkerhed betyder, at vi hele tiden skal holde skarpt øje med, hvordan brexit-forhandlingerne skrider frem. Ender det op med et fuldt brexit, så kan konklusionen blive, at vi skal have flere fødder på jorden i England. Det kan betyde, at vi ligefrem skal åbne for produktion i England for at fastholde vores kunder," siger Klaus B. Nielsen.

Det globale fiskemarked vil have vokseværk frem til 2020

Brexit tager toppen af Amanda Seafoods rekordår

Tjener fiskefabrikken penge? Ejeren siger ja, revisoren siger nej

Royal Greenland går ind i 2017 med oprejst pande

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier