Ny virksomhed slår sig op på urgrise

Jysk svineproducent satser på salg af ’vilde’ grise. Det er ikke økologi, ej heller konventionelt landbrug.
Arkivfoto. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Arkivfoto. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

'Langt ude i griseriet' er navnet på et nystartet griseprojekt. Det er arkitekten Jimmi Ilsøe Wulffer, der står bag den lille produktion, der vil lade grisene leve et så naturligt og vildt liv som muligt.

Det skriver Randers Amtsavis.

Grisene opholder sig ude året rundt, men kan gå i læ. De har adgang til en skov, hvor de blandt andet kan søge føde, udover det foder, som Jimmi Ilsøe Wulffer henter hos naboen.

Han har tidligere undervist i seks år på Den Skandinaviske Designhøjskole, men vil nu have en kødproduktion op at stå.

Han forventer en årlig produktion på mellem 160 til 170 svin. Derudeover vil han langsomt starte hold af geder, kaniner og gæs.

"Det er meningen, at vi skal have mange flere geder, så kan man også komme til at købe gedekød og måske ost med tiden. Nu må vi se, hvor langt vi kommer," siger han til Randers Amtsavis.

Det hele skal udmønte sig i en gårdbutik og cafe.

Økologer roser nyt regeringsgrundlag og skruer forventningerne i vejret

Statstøttede økologer har lavet 230 nye produkter

Brandsstrateg: Producenter har sovet i private label-timen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også