FødevareWatch

Fiskeriforening tilfreds med kompensation

Danmarks Fiskeriforening PO er glad for den økonomiske kompensation, som danske torskefiskere i Østersøen er sikret. Formanden har samtidig en appel til Esben Lunde Larsen.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto

De danske torskefiskere i Østersøen er nu sikret en økonomisk kompensation på 24 mio. kr. efter EU har fjernet mellem 25 og 56 pct. af kvoterne på torsk i området.

Det glæder Danmarks Fiskeriforening PO, der siden vedtagelsen af kvoterne i Østersøen for 2017 har krævet, at fiskerne i Østersøen skal have kompensation for, at de mister knap 60 pct. af den nuværende torskekvote i den vestlige Østersø.

Det skriver Fiskeritidende.

Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening PO, vil nu hurtigst muligt have et møde med sin bestyrelse og ministeriet for at finde frem til, hvordan ordningen kan udmøntes i forhold til fiskerne. Allerede nu kommer han med et tilbud til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der oplyser, at en del af kompensationen skal beholdes i NaturErhvervstyrelsen for at kunne administrere ordningen.

"Hvis man i stedet overlader administrationen af ordningen til Danmarks Fiskeriforening PO, så gør vi det helt gratis, så vi sikrer, at der kommer så mange penge som muligt ud til fiskerne," siger han.

Torskefiskerne i Østersøen sikret delvis kompensation for tab af kvoter

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier