FødevareWatch

Ny rapport om landbrugets krise er støttet af Bæredygtigt Landbrug

CBS har udgivet en ny kritisk rapport om landbruget og de danske miljøregler, man har dog ikke oplyst, at Bæredygtigt Landbrug har bistået med konsultation og finansiering. Det møder kritik.

CBS-rapporten konkluderer, at de danske miljøregler bærer en stor del af skylden for landbrugets krise, men den er skabt hjælp fra den omstridte lobby-organisation Bæredygtigt Landbrug. | Foto: CBS

En ny rapport fra CBS ser nærmere på den aktuelle økonomiske krise i Landbruget. Konklusion er klar. De danske miljøregler har kostet sektoren millioner af kroner i tabte indtægter.

Der er bare en ting, som der ikke bliver nævnt i rapporten. Bæredygtigt Landbrug har været med til at skaffe finansiering og bistået med revision og økonomistyring, skriver Altinget.

Rapportens konklusioner ligger ydermere vidt fra tidligere store rapporters konklusioner, der er dykket ned i emnet. I rapporten Nabotjek fra COWI og en stor KU-rapport fra 2012, bliver det konkluderet, at miljøreglerne spiller en mindre rolle for landbrugets økonomiske kvaler, skriver mediet.

Det er CBS-lektor Troels Troelsen, der står bag rapporten, men Altinget har ikke kunne få en kommentar fra ham.

Rapporten møder stor kritik fra Danmarks Naturfredningsforening.

"Det er en rapport, der bør dø i synden. Det er et makværk og et partsindlæg," siger Rikke Lundsgaard, der er landbrugspolitisk seniorrådgiver i organisationen, til Altinget.

Bæredygtigt Landbrug afviser blankt al kritik og forsikrer, at organisationen har holdt sig ude af rapporten og derfor heller ikke børnævnes som bidrager.

Landbruget giver trecifret milliontab til Jyske Bank

Medie: Landbrugets gæld når 379 milliarder

Bank: Dårlige landmænd må give stafetten videre

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier