Råvarekæmpen Cargill mindsker sit brug af antibiotika i kalkuner

Det amerikanske fødevare- og landbrugskonglomerat Cargill vil stoppe med at give sine kalkuner forebyggende antibiotika, men det betyder ikke, at dyrene bliver 100 pct. antibiotikafrie.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den amerikanske råvarekæmpe Cargill har belsuttet, at man ikke længere vil give sine kalkunflokke forebyggende antibiotika.

Det skriver fagmediet Globalmeatnews.com.

Det antibiotika, som Cargill vil stoppe med at bruge, hedder gentamicin. Det bruges også til at behandle bakterieinfektioner hos mennesker.

Mediet skriver, at den amerikanske fødevare- og landbrugskoncern ikke har brugt antibiotikummet siden 1. august i år i deres to største mærker inden for kalkunkød, som er Honeysuckle White og Shady Brook.

Cargil vil dog fortsat bruge antibiotika til at behandle syge dyr.

Cargill ombygger fabrik for 740 mio

Cargill overtager chokoladeforretning i milliardhandel

Cargill køber norsk fiskefoderforretning for 10 mia

Analytikere: Opkøb kan sende Cargill ind i lakseopdræt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også