FødevareWatch

Enhedslisten støtter økologer: Omstridt sprøjtegift skal forbydes

En ny opgørelse har fået Økologisk Landsforening til at kræve, at sprøjtegiften prosulfocarb bliver forbudt på offentlige arealer. Tallene viser nemlig, at flere frugtavlere har måttet kassere hele eller dele af produktionen efter, at giften er drevet over deres plantage.

På billedet ses Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Enhedslisten støtter et forbud mod sprøjtegiften prosulfocarb på offentlige arealer, sådan som Økologisk Landsforening ønsker.

Partiets miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding er endda klar til at gå et skridt videre:

"Jeg er fuldstændig enig i, at prosulfocarb skal forbydes, og jeg mener ikke, vi bør nøjes med de offentlige arealer. Det bør forbydes totalt," siger hun.

Økologisk Landsforenings reaktioner kommer efter, at en ny opgørelse har vist, at sprøjtegiften prosulfocarb er drevet ind over frugtplantager fra nærliggende marker, hvor bønderne har brugt den. Det har haft den konsekvens, at flere frugtbønderne har været nødsaget til at kassere hele eller dele af frugtproduktionen.

"Det seneste eksempel var en producent på det sydlige Lolland, der fik kasseret en større produktion af pærer," udtalte Per Kølster mandag til Ritzau.

En opgørelse fra hjemmesiden gylle.dk viser, at der er brugt 811.680 liter af sprøjtegiften prosulfocarb i samlet 88 kommuner.

Økologer kræver forbud mod omstridt sprøjtegift

Forurenede frugter får øko-forening i det røde felt

Danskerne vil ikke have kornet sprøjtet lige før høst

Landmænd vil have penge for ikke at sprøjte over drikkevand

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier