Royal Greenland har mod på flere opkøb

Købet af Newfoundland-baserede Quin-Sea Fisheries kan være det første af flere i Royal Greenland, der koncentrerer fokus om det nordatlantiske område, når den 1,2 mia. kr. store egenkapital skal ud og arbejde.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

I foråret opkøbte Royal Greenland Quin-Sea Fisheries, der forarbejder mere end 11.000 ton krabber, koldtvandsrejer, konksnegle, søpølser, lodde og torsk. Virksomheden, der driver seks landbaserede fabrikker, passer adm. direktør Mikael Thinghuus rigtig fint i det geografiske fokus, som virksomheden i højere grad vil have fremover.

Det siger han til Børsen.

"Vi håber, at det ikke er det sidste, som vi gør på den front. Skal vi både penetrere dybt og bredt ind i kolossalt store markeder, der ligger geografisk og kulturelt langt væk fra, hvor fisken er fanget (f.eks. Japan og Kina red.), så kræver det en stor virksomhed," udtaler Mikael Thinghuus, der på femte år står i spidsen for et Royal Greenland, som nu omsætter for omkring 5 mia. kr.

Med opkøbet af Quin-Sea Fisheries tilføjes der yderligere 350 mio. kr. til omsætningen.

Royal Greenland-chef: Der er brug for yderligere konsolidering

"Fiskeriet kan blive et nyt grønlandsk erhvervsmirakel"

Medie: Royal Greenlands canadiske opkøb falder på plads

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter