FødevareWatch

Royal Greenland-chef: Der er brug for yderligere konsolidering

Der er behov for yderligere konsolidering blandt fiskeriaktører i Nordatlanten, siger Royal Greenland-topchef Mikael Thinghuus i kølvandet på selskabets opkøb af en canadisk aktør.

Foto: Sidsel Fogh Capiello/NaturErhvervstyrelsen

Royal Greenlands store investering i canadiske Quin-Sea faldt i den forgangne uge endeligt på plads, efter at være blevet annonceret i december sidste år.

"Myndighederne skal ikke godkende vores køb, men de skal godkende, at vi kan få vores produktionslicenser, hvilket de lige har gjort. Det betyder, at transaktionen bliver gennemført," sagde Royal Greenland-direktør Mikael Thinghuus til Undercurrent News ved den lejlighed.

Jeg mener, at industrien er alt for fragmenteret"

Mikael Thinghuus, adm. direktør, Royal Greenland
Selvom topchefen for den grønlandske virksomhed ser opkøbet som et fornuftigt skridt for både selskabet selv og branchen som helhed, er der dog behov for yderligere konsolidering.

Det siger han nu i et nyt interview med branchemediet.

"Det er gode nyheder for industrien. Når vi kigger tilbage om fem eller 10 år, vil vi ser det her som et vigtigt skridt i den rigtige retning," siger Mikael Thinghuus og tilføjer:

"Jeg mener, at industrien er alt for fragmenteret. Med en omsætning på omkring 5 mia. kr. er vi faktisk et af de større selskaber i den Nordatlantiske fiskeribranche."

Topchefen påpeger, at det stadig er i småtingsafdelingen sammenlignet med de aktører, som selskabet leverer sine produkter ind til. Han fastslår, at der er brug for samarbejde gennem aftaler, foreninger eller som i dette tilfælde opkøb for at kunne opnå den størrelse, der kræves for at kunne bryde endegyldigt ind på enorme markeder som for eksempel det kinesiske.

Medie: Royal Greenlands canadiske opkøb falder på plads

Royal Greenland investerer i canadisk fiskevirksomhed

Royal Greenland vil udvide i Kina

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier