FødevareWatch

Royal Greenland vil udvide i Kina

Den grønlandske fiskerikoncern Royal Greenland øger sit salgskorps i Kina og gør klar til at lancere en ny række frosne produkter i landet.

Thinghuus, Royal Greenland
Mikael Thinghuus, adm. direktør i Royal Greenland, mener, at tiden er moden til at satse på det kinesiske marked. Foto: Jyllands-Posten

Den store grønlandske fiskerikoncern Royal Greenland, som også har faciliteter i Danmark, satser på at omsætte succesen fra de hjemlige markeder til Kina.

I regnskabsåret 2014/2015 åbnede selskabet et salgskontor i det store asiatiske land, og nu vil man udvide salgskorpset og lancere en række nye produkter i landet.

Det siger selskabets topchef til branchemediet Undercurrent News.

”Vi har haft aktiviteter i Kina i en række år, produktion og kvalitetskontrol, men også engrossalg på en større skala. Det vi taler om nu, er et salgskontor rettet mod detailsegmentet,” siger adm. direktør Mikael Thinghuus til mediet.

Selskabet sælger allerede nogle få produkter i detailhandlen i Kina, men det er produkter og produktdesign fra den europæiske forretning, forklarer selskabets direktør for markedsudvikling og markedsføring, Hanne Kvist.

Nu er man dog ved at gøre klar til at lancere en produktrække dedikeret til det kinesiske marked inden for kategorien frosne fisk og skaldyr. Royal Greenland er endnu ikke klar til at afsløre detaljer om produkterne eller emballagedesignet, men Hanne Kvist siger dog, at der vil være fokus på koldtvandsrejer og helleflynder fra Grønland.

”Det er min opfattelse, at det kinesiske detailmarked for frossen frisk har ændret sig en hel del i de seneste fire til fem år. Nogle af vores kollegaer klarer sig rigtig godt inden for kategorien for frossen fisk. Vi mener, at det er et godt tidspunkt at foretage denne investering,” siger Mikael Thinghuus til mediet.

Royal Greenland satser stort på Kina

Royal Greenland investerer i canadisk fiskevirksomhed

Royal Greenland klar til sats på nye arter

Sådan vil Royal Greenland bruge sin kæmpe egenkapital

Royal Greenland klar til at vokse inden for torsk

Royal Greenland leverer stabilt i en kold tid

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier