Mælkebøndernes formand: Vi konkurrerer hinanden til døde

32 mælkebønder er gået konkurs i årets første fire måneder. Det får nu formanden for Danske Mælkeproducenter til at råbe op.
Foto: Arla/ PR
Foto: Arla/ PR
AF DR Syd

Konkursbølgen blandt de danske mælkeproducenter vil fortsætte, hvis der ikke bliver gjort noget for at sikre en højere pris på mælk.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

Det skriver DR Syd.

"Vi bliver nødt til at få indført et styringsredskab på europæisk plan, der kan få produktionen under kontrol, ellers ender vi med at konkurrere hinanden til døde. Man kan ikke producere mælk for knap to kroner literen," siger Kjartan Poulsen til DR Syd.

Reaktionen kommer oven på nyheden om, at 32 mælkebønder er gået konkurs i årets første fire måneder. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har trukket for DR Nyheder.

Dermed er der udsigt til endnu flere konkurser end rædselsåret 2015, hvor 60 mælkebønder gik konkurs i løbet af hele året.

Det er de meget lave mælkepriser, som sammen med landmændenes høje gæld er skyld i de mange konkurser. Og ifølge Kjartan Poulsen er det stigende antal konkurser kun toppen af isbjerget.

"Der er langt flere, der har det svært, og vi vil komme til at se flere konkurser resten af året. Hver gang prisen falder, så prøver den enkelte landmand at producere mere mælk. Det er en ond cirkel," forklarer Kjartan Poulsen til DR Syd.

Beregninger fra Landbrug & Fødevarers videnscenter Seges viser også, at omkring 700 ud af de 3.300 mælkeproducenter er kriseramte, og heraf er 400 direkte konkurstruet.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR Syd)

Arla lukker døren for nye økologer

Mælkeprisen i nyt fald - laveste niveau siden 2010

Arla-boss: Rådne priser er en hån mod landmænd

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter