FødevareWatch

EU-lande får lov til at støtte kriseramte mælkebønder

Danmark skal ikke benytte sig af muligheden for at yde ekstra støtte til de danske mælkebønderne, som er ramt af lave priser, siger miljø- og fødevareministeren.

Foto: Arla/ PR

EU-landene får det kommende halve år mulighed for at at yde støtte til kriseramte mælkebønder, der skærer ned på deres produktion, i et forsøg på at få de styrtdykkede mælkepriser til at rette sig.

Men det er ikke en ordning, som Danmark har tænkt sig at benytte sig af, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) mandag efter et landbrugsministermøde i Bruxelles.

"Nogle lande ønsker at bruge det instrument. Det ønsker vi ikke," siger han.

Esben Lunde Larsen understreger samtidig, at den nye midlertidige støtteordning, som EU-Kommissionen ventes at fremsætte forslag om inden for nogle uger, ikke må ende med en genindførsel af EU's mælkekvoter.

Men Danmark tror heller ikke, at der i EU er stemning for at genindføre mælkekvoterne, der blev afskaffet sidste år efter at have virket i 31 år.

"Jeg vurderer, at modstanden er så stor, at vi ikke kommer tilbage til et kvotesystem. Det ville Danmark til enhver tid modsætte sig, nu hvor vi lige har fået dem ophævet," siger Esben Lunde Larsen.

Mælkeproducenter ønsker EU-mindstepris

Krisen er ved at afspore EU's landbrugspolitik

Landmændenes produktivitet tordner i vejret

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier