FødevareWatch

Dansk forsker: 10 milliarder tons fisk under 200 meter vand

En forsker fra DTU Aqua mener, at der i 200 til 1000 meters dybde gemmer sig meget store mængder fisk. Fisk, som hvis de bliver fisket op, samlet vil kunne løse fremtidens fødevaremangel.

Foto: Colourbox

Der er masser af liv under havets overflade, men mens langt størstedelen af de fisk, som vi indtager, fiskes på dybder, hvor der stadig er sollys, så mener professor Michael St. John fra DTU, at der på dybder mellem 200 og 1000 meter findes omkring 10 milliarder tons fisk, skriver Videnskab.dk.

"Der er et kæmpe potentiale i tusmørkezonen. Det tyder på, at der er en ressource så stor, at den alene vil kunne brødføde hele jordens befolkning," siger professoren, der netop har fået udgivet en såkaldt perspektivartikel i tidsskriftet Frontiers in Marine Science.

Tidligere har man estimeret, at den samlede biomasse i havene udgjorde omkring én milliard tons, men det gør Michael St. Johns altså nu op med. De store mængder fisk vil langt fra kunne bruges til menneskeføde, men ifølge forskeren ligger der et meget stort potentiale i at fiske dem op til brug i fiskemelsindustrien. Professoren er nu i gang med at få etableret et hold af internationale forskere, der kan blive endnu klogere på mulighederne i dybet.

Dansk kaviar-producent søger russiske alternativer

På 40 år: Halvdelen af alt liv i verdenshavene er væk

Hummerfiskeri skal sikres via udlån til unge fiskere

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier