FødevareWatch

Folketinget vedtager omstridt landbrugspakke

Et blåt flertal i Folketinget har vedtaget det centrale lovforslag i den omstridte landbrugspakke. K stemte for trods fortsat mistillid til miljøministeren.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Et blåt flertal i Folketinget har vedtaget det centrale lovforslag i den omstridte landbrugspakke.

De Konservative stemte som ventet for trods fortsat mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Dermed stemte 52 for, mens 49 stemte imod.

Loven medfører blandt andet, at landmændene får lov til at tildele afgrøderne mere gødning. De Konservative stemte for, selv om partiet er stærkt kritisk over for beregningerne bag pakken.

"Det gør vi, fordi vi synes, det grundlæggende er en forbedring af dansk landbrug, som vi har behov for," sagde landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) fra talerstolen.

"Men processen har været utrolig uskøn, og vi står i en ærgerlig situation."

Landbrugsordføreren bekræftede på talerstolen, at det er De Konservatives 'intention' at stemme for det mistillidsvotum, der er sat til afstemning i folketingssalen onsdag.

Under den over fire timer lange debat om lovforslaget tiltalte De Radikales miljøordfører, Ida Auken, flere gange Eva Kjer Hansen som 'måske-ministeren'.

Flere røde politikere og pointerede det absurde i, at ministeren sad i folketingssalen trods mistilliden fra et flertal af de folkevalgte.

Blå blok forhandler med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for bordenden torsdag eftermiddag videre om en tillægsaftale til pakken, som De Konservative har krævet grønne elementer til.

Eva Kjer vil respektere afstemning om mistillid

Samlet opposition klar med mistillidsvotum til fødevareministeren

Løkke har fuld tillid til Eva Kjer trods votum

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier