FødevareWatch

Løkke har fuld tillid til Eva Kjer trods votum

Statsminister Lars Løkke Rasmussen håber at forhandle en "tillægs- og tilidsaftale" om landbrugspakken. Søren Pape Poulsen fastholder sit synspunkt.

Selv om De Konservative støtter et mistillidsvotum fra rød blok til Eva Kjer Hansen, har ministeren stadig fuld støtte fra statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Kahn/Polfoto/Arkiv

Selv om De Konservative støtter et mistillidsvotum fra rød blok til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), har ministeren stadig fuld støtte fra sin statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

Han vil ikke kommentere, om hun må gå af, hvis der onsdag i næste uge er flertal mod hende.

"Man kan stille med alle de dagsordener, man vil. Det afgørende er, hvordan det så falder ud," siger Lars Løkke Rasmussen.

En time efter, at Folketinget torsdag vedtager centrale dele af regeringens landbrugspakke forhandler statsministeren en tillægsaftale om bedre miljø med de blå partiledere - De Konservatives Søren Pape Poulsen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

"Formålet med tillægsaftalen er dels at imødekomme partiernes ønsker på natur-, miljø- og landbrugsområdet, men også at få et forløb, der forhåbentlig kan genetablere tillid med de partier, der står bag denne regering og regeringens ministre," siger Lars Løkke Rasmussen.

Pape holder fast

Skulle det komme så langt, at der skal stemmes i salen om mistillid til ministeren, så er De Konservative fortsat klar til at gøre det og dermed vælte ministeren.

Det gør De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, klart over for pressen i forbindelse med De Konservatives gruppemøde torsdag formiddag. Han understreger dog, at der kan nå at ske meget inden onsdag i næste uge.

Et scenarie, der spekuleres i, er, at Eva Kjer Hansen (V) selv vælger at trække sig, som det tidligere er sket, når et flertal ikke længere har tillid til en minister.

"Der kan ske meget inden på onsdag. Men det ændrer ikke vores holdning til ministeren. Vi har ikke tillid til miljø- og fødevareministeren efter det forløb, der har været," siger Pape.

Kan I forhandle den her pakke, samtidig med at I støtter et mistillidsvotum til ministeren?

"Det, at vi forhandler om en tillægspakke, betyder ikke, at vi pludselig har fået tillid til ministeren. Det er to helt adskilte ting."

Det må kunne siges helt klart ja eller nej. Stemmer I for det mistillidsvotum?

"Jeg synes, jeg har sagt ja tre gange nu," siger Søren Pape Poulsen.

Samlet opposition klar med mistillidsvotum til fødevareministeren

Regeringen vil forhandle om tillægsaftale til landbrugsaftale

Lars Løkke: Eva Kjer har fortsat min tillid

Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier