FødevareWatch

Avis: Eva Kjer styres af landmandslobby

Miljøminister Eva Kjer Hansen har lænet sig meget kraftigt op ad et udkast til ændringen af lovgivning omkring åer og vandløb sendt fra Bæredygtigt Landbrug i efteråret, skriver BT.

Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv

Der er meget stor lighed mellem kommissoriet for en ny arbejdsgruppe, som Miljø-og Fødevareministeriets offentliggjorde 20. november, og et udkast fra interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug, der er sendt til ministeriet 19. oktober.

Det skriver avisen BT.

Via en aktindsigt mener BT at kunne dokumentere, at miljøminister Eva Kjer Hansen bag kulissen reelt er styret af magtfulde landmænd i Bæredygtigt Landbrug, som vil have kommunerne til at følge nye retningslinje, som er langt mere gunstige for landbruget, når de skal oprense vandløbene.

"Med så meget afskrift kan man tvivle på, at de embedsmænd, som har arbejdet med kommissoriet, har foretaget en rimelig afvejning af modstående hensyn," udtaler professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen til avisen.

Eva Kjer Hansen har overfor BT bekræftet, at hun er ' inspireret' af landbrugets lobbyister og i forbindelse med kommissoriet kun har inddraget landbrugsorganisationer.

Eva Kjer får hug for hastværk med gødskningslov

Ministers korstog mod miljølove vækker glæde hos ølmager

Landmændene har vundet: Randzonerne er afskaffet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier