FødevareWatch

Eva Kjer får hug for hastværk med gødskningslov

Et enigt miljø- og fødevareudvalg er stærkt utilfredse med, at ministeren forsøger at sende lovforslaget til tredjebehandling, før en vurdering af miljøpåvirkningen ligger klar.

Foto: Brian Karmark/Polfoto/Arkiv

Det møder skarp kritik fra begge sider af folketingssalen, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu forsøger at haste den nye gødskningslov igennem. Det skriver Altinget.

Loven vil blandt andet gøre det tilladt for landmænd at gøde mere end tidligere ved at afvikle de reducerede kvælstofnormer. Derfor skal vurderingen af, hvordan den nye lov vil påvirke miljøet, sendes i høring.

Men selv om høringsfasen endnu ikke er færdigt, vil ministeriet alligevel sende loven til færdigbehandling. Og det møder kritik fra et enigt miljø- og fødevareudsalg, der kalder forløbet ”meget problematisk” i en betænkning.

"Jeg er en del af flertallet bag gødskningsloven, men det er ikke parlamentarisk i orden, at vi faktisk blev bedt om at tredjebehandle gødskningsloven, før høringsfasen var ovre. Det er uanset, om regeringen er rød eller blå," siger Dansk Folkepartis René Christensen, der er formand for miljø- og fødevareudvalget.

Udvalget vil nu have tidsfristen forlænget, så man først skal tredjebehandle lovforslaget et par dage efter, at høringssvarene og høringsnotatet ligger klar.

Nu må landmændene gøde mere

Naturfredningsforening: Ministeren tager fejl om sprøjtegift

Landbrugspakke kan øge CO2-udslip med 500.000 tons

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier