FødevareWatch

Landbrugspakke kan øge CO2-udslip med 500.000 tons

Regeringens finanslov og vækstudspil vil øge CO2-udledningen med op til 700.000 tons, oplyser klima- og energiministeren. Der findes intet skøn for landbrugspakken, men tænketank vurderer, at den kan øge udledningen med 500.000 tons.

Foto: LARS KRABBE/ritzau/ARKIV

De blå partiers løfte om at sætte gang i det kriseramte danske landbrug kan vise sig at få alvorlige konsekvenser for miljøet.

Det vurderer klimatænketanken Conchito efter, at miljø- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har oplyst Folketinget om effekterne af regeringens finanslov og vækstudspil.

I et skriftligt svar vurderer ministeren, at blå bloks tiltag forventes at øge udledningen af drivhusgasser med omkring 600.000-700.000 ton CO2 i 2020. Ifølge DR Nyheder svarer det til udslippet fra mellem 250.000 og 300.000 personbiler.

Det har imidlertid ikke været muligt for regeringen at opgøre konsekvenserne for alle de berørte områder, herunder effekten af lempelserne af landbrugets miljøkrav. Derfor frygter Torben Chrintz, videnschef i Conchito, at udledningen reelt vil blive langt højere.

"Effekten af landbrugspakken kunne sagtens være i størrelsesordenen 500.000 ton CO2. Så samlet set kan vi så få en øget udledning på over én million ton CO2. Det svarer til 4-500.000 personbiler," siger han til DR Nyheder.

Venstres klimaordfører, Thomas Danielsen, siger til mediet, at partiet er klar over, at landbrugspakken vil øge udledningen af drivhusgasser, men at det er vigtigere at få skabt vækst og arbejdspladser.

Regeringen præsenterer milliardfond til landbruget uden en eneste investor

Løkke: I alles interesse at landmænd får bedre vilkår

Eva Kjer klar til at rulle miljøkrav tilbage

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier