FødevareWatch

Tescos farvel til Arla kan koste mælkebønder dyrt

Arla har tabt en vigtig kontrakt med supermarkedskæden Tesco og har allerede sænket prisen for uafhængige mælkeleverandører, som nu står til at tabe enorme summer.

Foto: Arla/ PR

Det er ikke kun skidt for andelsmejeriet Arla, at man i starten af denne uge tabte en stor og yderst vigtigt kontrakt hos detailkæden Tesco. Det kan også blive en dyr affære for mejeriselskabets uafhængige mælkebønder i Storbritannien.

Det skriver Western Daily Press.

Det er blevet anslået, at tabet af kontrakten med Tesco, som er landets største detailkæde, vil fjerne mælkeleverancer på i alt 200 millioner liter om året fra Arla. Og det er tilsyneladende den overvejende grund til, at andelsmejeriet efterfølgende har sænket udbetalingsprisen for en liter mælk fra uafhængige bønder med 3,25 pence.

Arla siger ifølge mediet, at man simpelthen har for meget mælk og for få aftagere nu, og man vil derfor fremover kun betale 16 pence per liter mælk til ikke-medlemmer i Storbritannien. Og Western Daily Press mener at vide, at prissænkningen vil koste den gennemsnitlige uafhængige Arla-leverandør 30.000 pund eller næsten 300.000 kr. om året.

Arla har ikke ændret sin mælkepris for medlemsbønderne og ændringerne rammer altså kun de uafhængige leverandører.

Arla mister stor Tesco-ordre

Organisation: Tesco vil fjerne 200 mio. liter Arla-mælk

Fonterras prissænkning kan stjæle 3,5 mia fra medlemmerne

Arlas ansatte købte guldure på firmaets regning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier