FødevareWatch

Sløje oliepriser rammer danske mælkebønder

Efterspørgslen på danske mejeriprodukter er faldet i de olieproducerende lande. Årsagen er mistet indtjening hos virksomhederne på grund af de lave oliepriser.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Indkøberne af mejeriprodukter i de olieproducerende er blevet ramt på pengepungen på grund af de seneste mange måneders fald i olieprisen.

Det skriver Effektivt Landbrug.

”Det er ret bekymrende, at vi nu ser en afmatning på efterspørgslen. Olieprisens kollaps betyder, at en stigende andel af indkøbere fra olieproducerende lande simpelthen ikke har tilstrækkelig likviditet til at købe,” siger Arlas råvarechef Thomas Carstensen til avisen og fortsætter:

”Specielt nye olieproducerende lande som eksempelvis Algeriet og Libyen, men også Iran har mistet op til 70 procent af deres indtægter på grund af den historisk lave oliepris. Det rammer efterspørgslen efter mejerivarer ganske alvorligt.”

Oven i den faldende efterspørgsel er der er overudbud af mælk fra de europæiske mælkebønder, hvilket samtidig har fået mælkepriserne til at gå helt i bund.

Økologien slår rekord og redder mælkebønders økonomi

Mælkeprisen i nyt fald - laveste niveau siden 2010

Konkursbølge rammer Arlas ejere

Økologerne smutter fra Arla

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier