FødevareWatch

Kystfiskere skal sikres bedre priser og logistik

Et nyt projekt skal arbejde for en bedre pris og logistik for de danske kystfiskere, der i dag ikke kan udnytte deres fulde potentiale inden for vækstmuligheder.

Foto: Jacob Ehrbahn

Foreningen for Skånsomt Fiskeri har modtaget midler fra Villum Fonden og Velux Fonden, der blandt andet skal sørge for, at foreningens medlemmer får en bedre logistik og pris for deres fangster de kommende år, skriver Foreningen for Kystfiskere i en pressemeddelelse.

Formanden for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Max Christensen, ser frem til at skyde det nye projekt i gang, der blandet andet skal ske i samarbejde med fiskeforretningen Fiskerikajen og WWF Verdensnaturfonden.

"Vi er meget glade for at få midler til at drive vores arbejde for de danske kystfiskere fremad, både på politisk plan og rent praktisk, sådan at kystfiskerne kan få bedre rammer for at drive deres fiskeri og en bedre pris for deres fisk," siger han i meddelelsen.

Og ifølge beregninger udført af Fiskerikajen og Langø Fiskeriforening er der besparelser at hente.

Hvis fiskerne på Sjælland og Lolland Falster forarbejder deres fisk lokalt, og sporbarheden af deres produkter bevares gennem hele forsyningskæden, kan de reducere deres omkostninger med 20 pct. og på samme tid opnå en merværdi på 4 kr. pr. kg. fisk.

Udover at arbejde for bedre priser og logistik for kystfiskerne skal midlerne sikre Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri større politisk gennemslagskraft samt formidle de natur- og miljømæssige fordele, der er ved det naturskånsomme kystfiskeri.

Projektet løber indtil 2019, og den praktiske del starter ved Langø på Lolland med planer om opskalering til hele landet. Til at varetage en del af arbejdet har Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri ansat havbiolog Hanne Lyng Winter.

Nyt salgskoncept vil redde kystfiskeriet

Miljømærke er dårlig forretning for kystfiskerne

Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2016

Minister fisker efter flere fisk til fiskerne

 

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier