FødevareWatch

Russisk kødkoncern vil fordoble svineproduktion

Den russiske slagterikoncern Miratorg fortsætter de store armbevægelser. Planen er at fordoble griseproduktionen, hvis den russiske stat kan garantere støtte til industrien.

Foto: Colourbox

Det russiske slagterikonglomerat Miratorg overvejer at investere 115 mia. russiske rubler (1,8 mia. amerikanske dollars) i at producere fire mio. grise om året. Det udtaler virksomhedens finansdirektør, Vadim Kotenko, i en udtalelse, skriver globalmeatnews.com

Men udsigten til at gennemføre projektet er dog usikker, for ifølge Miratorgs ledelse er markedsvilkårene i hjemlandet uklare.

”Virksomheden overvejer at fordoble dets svineproduktion, men vi har endnu taget nogle skridt i den retning, fordi der mangler klarhed over, hvordan staten vil støtte industrien i fremtiden,” siger Vadim Kotenko og tilføjer:

”Projektet med fire mio. grise om året kan implementeres i Kursk Oblast. Vi er lige nu i gang med at vurdere projektet, forberede dokumentation og at forhandle med bankerne.”

Store russiske planer

Miratorg har planer om at udvikle et griseslagteri og et forarbejdningsanlæg med en kapacitet på 350.000 tons grise om året. Desuden er der planer om 60 grisefarme og fire kæmpestore foderstoffabrikker med en samlet kapacitet på 1,5 mio. tons foder. Projektet kræver mere end 160.000 hektar til at dyrke afgrøder til foder.

Den russiske slagterikoncern har tidligere meldt ud, at målet årligt var at producere tre mio. grise, 50 mio. kyllinger og 200.000 køer til slagtning.

Siden 2011 har oksekødsproduktionen været et særligt investeringsområde, og Miratorg har importeret 125.000 kødkvæg af racen Angus fra både Australien og USA.

Jysk slagter leder russisk storslagteri

Russere investerer 16 mia i kødproduktion

Russere skruer op for svineproduktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier