Russere investerer 16 mia i kødproduktion

Mere end 16 mia. kr. vil den store russiske slagterikoncern Miratorg over de næste fem år bruge på at fordoble produktionen af oksekød. Finanseringen er på plads.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Ved udgangen af 2016 vil den russiske kødkoncern Miratorg eksportere 15 pct. af produktionen af oksekød, og i løbet af de kommende fem år skal den samlede produktion af oksekød i koncernen være fordoblet, skriver Globalmeatnews.

Samlet pris: 160 mia. rubler eller hvad er svarer til 16,6 mia. kr., og finansieringen er angiveligt kommet på plads gennem en række primært statsejede russiske banker.

Miratorgs adm. direktør Viktor Linnik siger ifølge nyhedssiden, at fordoblingen i kapaciteten allerede næste år vil kunne være klar, og at man alene i 2015 laver 40.000 tons oksekød, og at man næste år har store planer om at nå 80.000 tons. Samlet er det målet, at Miratorg i 2020 har en produktionskapacitet på 130.000 tons oksekød.

Ved siden af oksekødsproduktionen producerede Miratorg sidste år 370.000 tons svinekød, hvilket var fire pct. mere end i 2013.

Russere skruer op for svineproduktion Russisk kødkæmpe indgår aftale med McDonald’s 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også