FødevareWatch

L&F roser fremskridt med ny gødskningslov

Det varer ikke længe, før danske landmænd kan sprede mere næring ud over deres marker.

Et forslag til en ny gødskningslov er blevet fremsat i Folketinget, og det vækker begejstring hos interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, der ser frem til, at danske landmænd kan gøde deres marker mere intensivt.

"Regeringen skal have stor ros for at arbejde målrettet på at afskaffe de danske restriktioner på brugen af gødning, som hidtil har betydet et årligt tab for danske landmænd på mere end 2 mia. kr.," udtaler Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Ifølge Landbrug & Fødevarer har dansk landbrug lidt under de nuværende gødningsgrænser i en sådan grad, at landmændene har måttet importere sojabønner fra Sydamerika til at bruge som foder, da det danske korn ikke har været nærigsrigt nok.

"Det er helt rigtigt set af regeringen at droppe normreduktionen som virkemiddel. Omkostningerne har været meget større, end man troede, da de blev indført, mens miljøeffekten har været marginal og langt mindre end oprindeligt antaget," udtaler Lars Hvidtfeldt i pressemeddelelsen.

Håber på ålegræs

Landbrug & Fødevarer håber ifølge Lars Hvidtfeldt på, at politikerne vil finde andre måder at forbedre det danske vandmiljø, som har været primærårsagen til de restriktive gødskningsregler. Det kan ifølge interesseorganisationen blandt andet ske ved at genoprette stenret og udplante ålegræs.

"Derfor håber jeg også, at politikere, der ønsker vækst og beskæftigelse i fødevareerhvervet, vil støtte lovforslaget og en kommende politisk aftale, der vil give landbruget mulighed for at gøde efter afgrødernes behov på lige vilkår med landbrug i andre EU-lande," udtaler viceformanden.

Mere fra FødevareWatch

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage og i Irma får man også ny kædedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier