FødevareWatch

DLG og Danish Agro må se svensk opkøb fordufte

DLG og Danish Agro må droppe deres indbyrdes kamp om at overtage det svenske grovvareselskab Kalmar Lantmän, der i stedet satser på ny taktik.

Foto: Rasmus Baaner

De to største danske grovvarekoncerner, DLG og Danish Agro, har tilsyneladende kæmpet forgæves om at overtage det svenske grovvareselskab Kalmar Lantmän.

Ifølge den svenske hjemmeside atl.nu, har den svenske opkøbsmulighed valgt strategi, og de vil fortsætte som selvstændigt selskab.

DLG meddelte i starten af november, at man var klar til at fusionere Kalmar Lantmän og DLG's svenske datterselskab Svenska Foder AB, og DLG vurderede,  at en fusion kunne give store synergier og være til gavn for ejerne i begge selskaber.

Mens der ikke forelå en mulig købssum på DLG-tilbuddet, var Danish Agro ifølge atl.nu klar til at betale omkring 350 mio. kr. for Kalmar Lantmän.

Den nye strategi i Kalmar Lantmän indebærer blandt andet, at man sælger ikke kerneområder fra, og så søger man internationale samarbejdspartnere.

"Vi gør nu klar til "Kalmar 2". Og vi indleder et samarbejde med en virksomhed, som skal være med til at udnytte kapaciteten på vores anlæg, samtidig med at vi etablerer et samarbejde om udvikling af foder med det privatejede hollandske selskab De Heus,” siger Sven Norup, formand for Kalmar Lantmän, ifølge atl.nu.

Danske grovvaregiganter støder frontalt sammen

Danske grovvareselskaber slår til i Tyskland

Stor dansk grovvare-fusion godkendt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier