FødevareWatch

Minister afsætter flere penge til øko-omlægning

Interessen for omlægning  fra konventionelt til økologisk landbrug er rekordstor i år. Derfor får Fonden for Økologisk Landbrug nu ekstra midler til at gennemgå ansøgninger om omlægning.

Foto: Finn Frandsen

Selvom det samlede økologiske areal faldt i 2013 og 2014, er efterspørgslen på økologiske varer fortsat stigende hos forbrugerne. Interessen kan mærkes hos Fonden for Økologisk Landbrug, der i år har oplevet rekordstor interesse for økologisk omlægning.

For at imødekomme de indkomne ansøgninger til økologiske omlægningstjek, afsætter miljø- og fødevareministeren nu yderligere fem millioner kr. til indsatsen. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

”Der har været en meget stor søgning på at få et omlægningstjek. Det viser, at mange landmænd seriøst overvejer en omlægning til økologi. Derfor afsætter jeg nu yderligere fem millioner kr., der sikrer at Fonden for Økologisk Landbrug kan give tilskud til alle kvalificerede projekter,” siger Eva Kjer Hansen i pressemeddelelsen.

Fakta:

* Ved omlægning til økologi får landmændene i to år et ekstra tilskud på 1.200 kr. per hektar udover basistilskuddet på 870 kr. per hektar

* Ved sidste opgørelse 31. maj 2014 blev det økologiske areal opgjort til ca. 176.000 hektar fordelt på 2.557 bedrifter

Officielt: Regeringen dropper egen øko-målsætning

Rekordmange landmænd omlægger til økologi

Finanslov: Regering får hug for økooplæg

Rekordstor interesse for omlægning til økologi

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier