Finanslov: Regering får hug for økooplæg

Regeringen kritiseres for ikke at have afsat midler til at fortsætte forskningen på det økologiske område i udspillet til den kommende finanslov, og den økologiske omlægning er ifølge Økologisk Landsforening uambitiøs.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den stjernestatus, som Danmark har som internationalt økologisk forgangsland, kan blive udfordret i fremtiden, efter at regeringen ikke har afsat midler til den videre forskning inden for det økologiske felt. Det mener Landbrug & Fødevarer ifølge Altinget.dk.

"Det er virkelig alarmerende, fordi hvis man gerne vil have, at erhvervet fortsat udvikler sig, så skal der jo også afsættes midler til at investere i, at man hele tiden løfter produktionen," siger Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, til netmediet.

Ifølge Altinget steg værdien af den samlede økologiske fødevareeksport med 228 pct. i perioden 2007-2013. Samlet eksporterede danske virksomheder økologiske fødevarer for 1,53 mia. kr. i 2013.

I forhold til den økologiske omlægning får regeringen også et par slag med på vejen, og Økologisk Landsforening kalder regeringens mål om, at det økologiske areal i 2019 skal være det samme som i dag, for uambitiøst og skuffende.

“Vi mener, at forventningen er ude af trit med den udvikling, som vi har set i år og med det, som vi kan forvente. Vi ser eksempelvis en mangel på mælkeproducenter og en stigende efterspørgsel i markedet,” siger fagpolitisk chefkonsulent Sybille Kyed til Altinget.dk.

Fakta vil sælge økologi for 100 mio

Eva Kjer: "Vi har simpelthen brug for nye markeder"

Populære øko-svin gør frilandsgrisen til et truet dyr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også