FødevareWatch

Æblehøsten ser lovende ud

2015 har været et godt år for danske æbleavlere, der melder om en god høst. Sidste års varme sensommer lagde et godt fundament, lyder det.

Foto: Claus Pedersen/ L&F

Rundt om hos landets professionelle æbleavlere er høsten ved at være i hus, og derfor kan der gøres status over 2015 sæsonnen.

Det skriver landbrugets videncenter Seges.

Og indtil videre er meldingerne positive med "masser af sprøde og saftige danske æbler," som det lyder.

Til Seges siger frugtavlskonsulent Maya Bojesen fra Gartnerirådgivningen, der rådgiver en del af de danske æbleproducenter, at det alt i alt er et godkendt år.

"Vi har fået en mængdemæssigt fin høst med flotte æbler, der samtidigt er sprøde, saftige og velsmagende. Der er tale om et fornemt dansk æble-år," siger Maya Bojesen.

Et relativt fugtigt og koldt forår var ellers problematisk ifølge Maya Bojesen, men da blomsterknopperne blev dannet sensommeren sidste år, hvor det var varmt og solrigt, fik avlerne alligevel en rig blomstring.

Ifølge Seges dyrkes der omkring 1400 hektar æbler i Danmark, der i gennemsnit giver et udbytte på cirka 25 ton. Den samlede produktion er på 35.000 ton.

Frugtavlere: Pesticidfokus kan skabe frygt for æbler

Æbler forurenet med sprøjtegift fra kornmarker

Nye madvaner får emballageindustrien op i fart

Øko-forbruget i massiv vækst

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier