FødevareWatch

Fiskere vil have lov til at beholde tun

Når en fredet blåfinnet tun ved et uheld lander i en dansk fiskers net, skal den sættes ud igen. Den regel vil Danmarks Fiskeriforenings formand have ændret, der er nemlig igen tun nok, mener han.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

I løbet af 2015 er det oftere og oftere sket, at en dansk fisker ved et uheld har fanget den blåfinnet tun, men i stedet for at beholde og sælge den, skal fisken genudsættes. Det er nemlig en fredet art i Danmark, fordi den vurderes som værende udrydningstruet.

Danmarks Fiskeriforenings formand, Svend Erik Andersen, mener, at den stigende bifangst af blåfinnet tun er udtryk for, at fisken igen er oppe på et bæredygtigt niveau. Han vil derfor have ændret reglerne, så fiskerne kan beholde og sælge de fisk, de ved et uheld for hevet ind, men ikke decideret fisker efter dem. Det skriver Nordjyske Stiftidende.

"Vi bør kunne lande de tun, som vi fanger ved en utilsigtet bifangst," udtaler Svend Erik Andersen til avisen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Norske makrelfiskere fangede for nylig 21 store tun som bifangst i Nordsøen, men modsat de danske fiskere, har nordmændene fået tilladelse til at lande og sælge de tun, som fanges som utilsigtet bifangst.

På 40 år: Halvdelen af alt liv i verdenshavene er væk

NorgesGruppen-kæde opruster på tun

Styrelse advarer mod at spise frisk tun

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier