FødevareWatch

Nævn stadfæster malkerobot-kartel

Der var tale om ulovlige aftaler om pris- og markedsdeling mellem Lely Nordic og fire danske Lely franchisetageres, der sælger malkerobotter. Det fastslår Konkurrenceankenævnet. 

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

”Konkurrenceankenævnet slår fast, at de fire danske franchisetagere er konkurrenter, der ulovligt har indgået aftaler, der begrænser konkurrencen imellem dem.”

Sådan lyder det fra Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det sker på baggrund af Konkurrencerådets afgørelse om Lely Nordic og fire danske Lely franchisetageres ulovlige aftale om pris- og markedsopdeling vedrørende Lely-malkerobotter.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Konkurrenceankenævnet kan de ulovlige aftaler have påvirket priser, udbud og kvalitet på Lelyprodukter til skade for de landmænd, som har købt dem.

Lely Nordic har ikke selv været aktiv på det berørte marked, men nævnet mener alligevel, at Lely har et medansvar, da virksomheden har deltaget aktivt i de konkurrencebegrænsende aftaler mellem franchisetagerne og haft en direkte økonomisk interesse i det.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen tog sagen op i 2011, efter Lelys forretningsmodel og metoder havde været baggrund for flere klager. I juni 2014 afgjorde Konkurrencerådet, at Lely Nordic og de fire Lely Centre i en periode på fire og et halvt år havde koordineret priser og delt markeder imellem sig i strid med konkurrenceloven. Herefter indbragte parterne Konkurrencerådets afgørelse for Konkurrenceankenævnet.

For første gang i seks måneder: Arlas mælkepris stiger

Centerchef: Ingen bornholmske mælkebønder er på randen af fallit

Danske Mælke-producenter om nej til Coop-hjælp: En katastrofe

Coop ærgerlig over mejeri-nej til støttemælk

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier