FødevareWatch

Centerchef: Ingen bornholmske mælkebønder er på randen af fallit

Leverer man som mælkebonde mælk til det lokale andelsmejeri på Bornholm, får man lige nu 48 øre mere per kg standardmælk. Det er nok til at holde de bornholmske landmænd fri af konkurserne.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

At kalde det jubelscener er nok så meget sagt, men under de nuværende svære økonomiske forhold for mælkebønder over hele Europa, ser det ikke helt skidt ud for de mælkeproducenter, som befinder sig på Bornholm.

Ifølge Bornholms Tidende, har centerchef i Bornholm Landbrug, Henry Jespersen, ikke kendskab til nogen bornholmske mælkeproducenter, der er på fallitens rand, og han vurderer, at det blandt andet kan skyldes mælkeprisen, som er 48 øre højere per kilo standardmælk, end den er på det danske fastland og hos Arla.

"Mælkeproducenterne er mere pressede hos Arla, end de er hos os. Bornholms Andelsmejeri lever meget på ost, og ost har ikke været så prisfølsomt som drikkemælk og mælkepulver, som Arla kører med. Men prisen på mælken på Bornholm er omvendt for lille til, at der er til jubelscener," siger Henry Jespersen ifølge avisen.

Coop vil hjælpe danske landmænd - Arla siger nej

Landbrugets økonomi: Elastikken nærmer sig bristepunktet

Hårdt verdensmarked sætter spor i Arlas halvårsregnskab

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier