FødevareWatch

Landmænd får nye regler om brug af ammoniak til halm

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) udvider mulighederne for at bruge ammoniak til at holde halm tør.

Foto: Ole Lind

Den våde sommer betyder, at mange landmænds halm er i fare for at mugne.

Derfor har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) besluttet sig for at udvide mulighederne for at bruge ammoniak til at holde halmen tør.

Det sker blandt andet ved at give landmændene dispensation til at bruge ammoniak i uden for høstperioden. Hidtil har det kun været tilladt at bruge kemikaliet, hvis det har regnet meget under høsten.

"Vi har heldigvis allerede en model for hurtigt og automatisk dispensation, og jeg vil nu forbedre den, så landbruget automatisk får dispensation til at bruge ammoniak i våde høstår, også selvom høsten falder meget sent som i år. Der skulle herefter være klare regler på området," udtaler Eva Kjer Hansen.

Ændringen træder i kraft til næste år, men ministeren har givet landbruget dispensation til at bruge ammoniak efter den nye model allerede nu.

Kvaliteten af dansk korn sætter ny bundrekord

Eva Kjer kritiseres for at hente inspiration i Polen

Afskaffelse af randzonelov bydes velkommen

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier