FødevareWatch

Eva Kjer kritiseres for at hente inspiration i Polen

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har udvidet sit nabotjek, der skal forbedre vilkårene for danske fødevarevirksomheder, til Polen. Men den beslutning kritiseres skarpt af Danmarks Naturfredningsforening.

Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Allerede under den tidligere regering blev der iværksat et nabotjek, der som en del af vækstplanen for fødevarer skal afdække, hvordan Danmark kan forbedre vilkårene for fødevarevirksomhederne i Danmark. Men nabotjekket er blevet forsinket, blandt andet fordi miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) venter på, at konsulentfirmaet bag nabotjekket, Cowi, har inddraget Polen i undersøgelsen.

Det skriver Altinget.

Beslutningen om at lade sig inspirere af Polen møder nu hård kritik af Danmarks Naturfredningsforening.

“Vi ved, at Polen er det rene uland med hensyn til at implementere de her miljødirektiver i EU. For eksempel er de nærmest ikke begyndt at implementere vandrammedirektivet, så det giver jo ingen mening at begynde at bruge dem som reference,” siger landbrugspolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Thyge Nygaard til Altinget.

I det første udkast til en konklusion af nabotjekket, der var klar i maj, slog Cowi ifølge Altinget fast, at den svære økonomiske situation for danske landmænd ikke skyldes dårligere rammevilkår end nabolandene. Men det var altså før, Polen blev inddraget.

Så mange fødevareregler skal fjernes inden nytår

Fødevareminister efterlyser mere åbenhed

Forening vil have nabotjek frem i lyset

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier