FødevareWatch

Populære øko-svin gør frilandsgrisen til et truet dyr

Økologisk svinekød er enormt populært både herhjemme og i udlandet, og det går ud over den konventionelle frilandsgris, der i øjeblikket er presset på flere fronter.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Det er næsten ikke til at opdrive et ærligt stykke frilandsgris for tiden. Det har blandt andre Løgismose måttet indse, for som FødevareWatch kunne skrive i går, har det ellers så kvalitetsbevidste fødevarefirma været nødt til at bruge konventionelle svin i flere produkter.

Årsagen til, at Løgismose ikke kan skaffe nok frilandssvinekød for tiden, er kompleks, forklarer direktør i det Danish Crown-ejede Friland, Henrik Biilmann. Friland er langt den største leverandør af frilandssvinekød, og derfor er det også her, Løgismose normalt køber kød til sine pølser og andre delikatesser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier