FødevareWatch

Royal Greenland klar til at vokse inden for torsk

Global opvarmning sender flere torsk til Grønland, og med millioninvesteringer og nye metoder vil Royal Greenland gøre torskefiskeriet til en god forretning. Men vi gør det også af sociale årsager, siger direktøren.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Torsk fra de grønlandske fjorde kan ikke måle sig med de torsk, der bliver fanget af islandske, norske og russiske industrifiskere i Barentshavet. Kødet er løsere på de grønlandske, det er sværere at skære fileter af dem, og prisen ligger omkring 20 pct. under Barents-torsken.

Det kan mærkes hos Royal Greenland, der producerer og sælger stadig flere torsk. Koncernen tabte i regnskabsåret 2013/2014 over 30 mio. kr. på torsk, og det ser stadig svært ud, forklarer adm. direktør i Royal Greenland, Mikael Thinghuus, i et interview med FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier