FødevareWatch

Dansk malkeudstyr på vej mod kinesisk mælkeeventyr

Kolding-virksomheden S. A. Christensen & Co., der producerer malkeudstyr til landmænd, er på vej ind på det gigantiske kinesiske mælkemarked.

Foto: Arla/ PR

Den kinesiske mælkesektor rummer stort potentiale, hvis man ellers får det angrebet rigtigt. S. A. Christensen & Co. (SAC) fra Kolding har ifølge magasinet Landbrug Syd etabeleret et nyt dansk-kinesisk samarbejde om etablering af en demonstrationsgård i et projekt der skal modernisere og effektivisere den kinesiske mælkesektor.

"Danmark har en stærk historik inden for mælkeområdet, hvor Kina er en ung nation," siger Niels Erik Bendtsen, der salgs-og marketingsansvarlig hos SAC. Han vurderer, at der er milliardstort potential i Heilongjiang-provinsen, som er Kina's næststørste mælke-region.

Samarbejdsaftalen er indgået mellem Seges og den kinesiske landbrugsgigant China HeiLong-Jiang Supply and Marketing Cooperative. Arla deltager også i projektet.

Man regner med at kunne høste de første erfaringer fra det første demonstrationsanlæg i Kina i efteråret 2016.

Fuld fart under andelsselskaber

DI: Kina-krise vil ikke ramme dansk fødevareeksport

Landbrugets økonomi: Elastikken nærmer sig bristepunktet

 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier