FødevareWatch

DI: Kina-krise vil ikke ramme dansk fødevareeksport

Eksporten af mange udenlandske produkter vil blive ramt af den kinesiske økonomis nedtur, men ikke de danske fødevarer, vurderer Dansk Industri. Kineserne kan nemlig ikke brødføde sig selv.

Dansk Industri holder humøret oppe, når det kommer til den kinesiske økonomi og importen af danske fødevarer. | Foto: Colourbox

Opbremsningen i den ellers hede kinesiske økonomi har fået markedsanalytikere fra hele verden til at komme med den ene dommedagsprofeti efter den anden. Gisningerne om, hvor hårdt Kinas rutsjetur vil ramme den europæiske og amerikanske økonomi er mange og næsten kun overgået af spekulationerne i, hvilke markeder der vil blive ramt hårdest.

I en tid hvor den danske fødevareindustri i forvejen er hårdt ramt af lave råvarepriser og det russiske importforbud mod danske fødevarer, kan en mindsket kinesisk fødevareimport potentielt set skabe en decideret krise for dansk fødevareproduktion.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier