FødevareWatch

Landmænd letter presset med leasing

Under det nuværende økonomiske pres kan det være svært for landmænd at holde produktionsapparatet opdateret. Leasing hjælper nogle, skriver Børsen.

Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Der hviler et stort økonomisk pres på rigtig mange danske landmænd for øjeblikket, og under sådanne forhold kan det være svært at finde midlerne til investeringer i nyt maskinel, der skal sørge for at landbruget også fremadrettet overhovedet skal eksistere som en forretning.

Ifølge Børsen oplever organisationen Finans og Leasing stigende efterspørgsel fra landmænd, der gerne vil lease sig til en ny maskinpark.

Iværksættere laver Airbnb for landbrugsmaskiner

"Leasing gør det simpelthen muligt for nogle at få nye traktorer, gyllevogne osv., så der trods alt bliver investeret i nye maskiner. Leasingselskabet har jo sikkerhed direkte i den enkelte maskine og kan hente den, hvis ikke ydelserne betales," siger maskinkonsulent Erik Nissen fra Bygnings- og Maskinkontoret i Aabenraa til avisen.

Ifølge Børsen er der leaset maskiner til en værdi på 2,4 mia. kr. ud i de seneste 12 måneder. Det er en stigning på over 25 pct. i forhold til det foregående år.

Landbrugets økonomi: Elastikken nærmer sig bristepunktet

Nye katastrofetal: Landmændenes økonomi dramatisk forværret

Svineformand forstår ikke EU's oplagringspolitik

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier