Landmænd letter presset med leasing

Under det nuværende økonomiske pres kan det være svært for landmænd at holde produktionsapparatet opdateret. Leasing hjælper nogle, skriver Børsen.
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Der hviler et stort økonomisk pres på rigtig mange danske landmænd for øjeblikket, og under sådanne forhold kan det være svært at finde midlerne til investeringer i nyt maskinel, der skal sørge for at landbruget også fremadrettet overhovedet skal eksistere som en forretning.

Ifølge Børsen oplever organisationen Finans og Leasing stigende efterspørgsel fra landmænd, der gerne vil lease sig til en ny maskinpark.

Iværksættere laver Airbnb for landbrugsmaskiner

"Leasing gør det simpelthen muligt for nogle at få nye traktorer, gyllevogne osv., så der trods alt bliver investeret i nye maskiner. Leasingselskabet har jo sikkerhed direkte i den enkelte maskine og kan hente den, hvis ikke ydelserne betales," siger maskinkonsulent Erik Nissen fra Bygnings- og Maskinkontoret i Aabenraa til avisen.

Ifølge Børsen er der leaset maskiner til en værdi på 2,4 mia. kr. ud i de seneste 12 måneder. Det er en stigning på over 25 pct. i forhold til det foregående år.

Landbrugets økonomi: Elastikken nærmer sig bristepunktet

Nye katastrofetal: Landmændenes økonomi dramatisk forværret

Svineformand forstår ikke EU's oplagringspolitik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også