FødevareWatch

Hækkerup vil have krisepakke til landbruget

Det bliver nødvendigt med en krisepakke til trængte danske landmænd, hvis vi skal sikre arbejdspladserne i fødevarebranchen, mener Landbrug & Fødevarer. Ministeren er enig, men går efter EU-løsning.

Foto: Peter Klint

Landbrugets øverste talskvinde Karen Hækkerup efterlyser nu en økonomisk krisepakke målrettet landbruget. Det sker som en kombination af, at eksporten til Rusland er gået i stå, den asiatiske vækst hæmmer afsætningsmulighederne, mælkepriserne rasler ned, og hver fjerde landmand er truet af konkurs.

"Det er velkendt, at man laver forskellige akuttiltag, når nogen er i krise. Jeg tror, det bliver nødvendigt med en krisepakke, og man bliver nødt til at tage en meget, meget alvorlig drøftelse af situationen, fordi konsekvensen, hvis ikke vi gør det, er, at vi mister dette danske råvaregrundlag," siger Karen Hækkerup.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier