Sejr til de danske landmænd - må nu så senere end planlagt

De danske landmænd kan nu høste, inden de sår nye afgrøder. Landbrug & Fødevarer roser ministeren.
Foto: /ritzau/Mik Eskestad
Foto: /ritzau/Mik Eskestad

Landmændene har fået en lille, men dog ikke ubetydelig sejr.

Landbrug og Fødevarer har nemlig ifølge brancheorganisationen selv presset så hårdt på for, at NaturErhvervstyrelsen flyttede den generelle frist for såning af efterafgrøder frem til 3. september. Og det har båret frugt.

"Det er stort at opleve en handlekraftig miljø- og fødevareminister, som hjælper landmændene, der ellers ville være blevet ramt af datotyranni i et år, hvor høsten på grund af vejret simpelthen falder senere end normalt," udtaler Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Det danske sommervejr, eller mangel på samme, har nemlig gjort, at høsten er kommet senere i gang end planlagt. Derfor var det ifølge Landbrug & Fødevarer umuligt for mange at leve op til det generelle krav om, at efterafgrøder skal sås inden 20. august.

"Mange landmænd har været usikre og frustrerede over at skulle så, inden de havde nået at høste. Så sent som i går havde jeg en ulykkelig far til en landmand i røret, der bad os om hjælp. Landmænd er i sagens natur afhængige af vind og vejr, og nu håber vi, at de får fred til høste og drive godt landmandsskab," påpeger Karen Hækkerup.

Ministeren udtrykker da også selv tilfredshed med ændringen.

"Det er ærgerligt, at der har været så meget forvirring i forhold til at finde en løsning på de problemer, som landmændene i år har med høsten. Med en generel dispensation hjælper vi nu de landmænd, der på grund af en våd og kold sommer er pressede,” udtaler miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også