FødevareWatch

Ambassadør: Glem alt om genåbning i Rusland

Den russiske embargo er permanent, mener Danmarks ambassadør i Moskva, Thomas Winkler. Der er dog en smule lys i mørket.

Thomas Winkler er dansk ambassadør i den russiske hovedstad, Moskva. | Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Det russiske forbud mod import af vestlige fødevarer er kommet for at blive.

Sådan lyder den nedslående besked fra Danmarks ambassadør i Moskva, Thomas Winkler, der advarer danske landmænd om at gøre sig nogen forhåbninger om, at grænsen bliver genåbnet.

Nogle tror stadig på, at et de restriktionsregimer, som Rusland har pålagt eksporten, skulle ophøre."

Thomas Winkler, dansk ambassadør i Moskva
Det skriver Foodculture.dk.

"Nogle tror stadig på, at et de restriktionsregimer, som Rusland har pålagt eksporten, skulle ophøre. Det vil ikke ske. Det kan vi godt glemme alt om. Den russiske tilgang til fødevarer er lige nu med stor fokus på selvforsyning. De vil beskytte deres egen produktion," sagde ambassadøren, da han fredag holdt oplæg på Axelborg hos Landbrug & Fødevarer til et seminar om Rusland.

Her påpegede Thomas Winkler, at Rusland allerede er selvforsynende med fjerkræ, mens man arbejder målrettet på at øge sin svineproduktion markant.

Der er dog en smule lys i mørket. Ifølge ambassadøren er det sandsynligt, at russerne vil åbne for dele af importen af biprodukter, mens han heller ikke mener, at det vil være muligt for landet blive selvforsynende for oksekød.

Oprustningen i den russiske fødevareindustri betyder samtidig, at der vil åbne sig et marked for eksport af teknologi og know how, vurderer Thomas Winkler.

Rusland straffer nordmænd for nej til inspektion

Færøerne tjener milliarder på striden med Rusland

Russere skruer op for svineproduktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier