Minister vil have åbenhed om EU-regler

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har sendt et brev til myndigheder på fødevareområdet, hvor hun kræver, at de forklarer, hvor langt de går i forhold til minimumskravene, når de omsætter EU-direktiver til danske love.
Eva Kjer Hansen (V) håber, at det nye krav vil få myndighederne til at tænke sig godt om, inden de går længere end minimumskravene fra EU. | Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten
Eva Kjer Hansen (V) håber, at det nye krav vil få myndighederne til at tænke sig godt om, inden de går længere end minimumskravene fra EU. | Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Myndigheder skal fremover forklare, hvor langt de går i forhold til den mindst mulige fortolkning, når de omsætter EU-direktiver til danske love og regler på fødevareområdet.

Børsen skriver onsdag, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har sendt et brev til de relevante myndigheder, hvori hun kræver, at de tænker sig godt om, inden de går længere end minimumskravene.

Formålet er, at embedsmændene overvejer, om Danmark går længere med nye regler, end det egentlig er nødvendigt, forklarer ministeren.

"Jeg synes, at vi har brug for transparens omkring, hvordan vi implementerer EU-lovgivning og klart få afdækket, hvad kravene er i EU-direktivet, og hvad vi selv putter ovenpå fra dansk side," siger Eva Kjer Hansen til Børsen.

Udspillet er første del af den 16-punktsplan, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative fremlagde før valget for at skabe bedre vilkår for det trængte danske landbrug.

Planen vil blive udmøntet til et politisk hjælpepakke til efteråret, og Liberal Alliance er parat til at sikre regeringen flertal, hvis forslagene ellers er tilstrækkeligt vidtgående.

Eva Kjer lukker Dan Jørgensen-sekretariat

Landbrugets redningsfond kommer med i regeringens nye vækstudspil

Landbrugskrisen får EU-samarbejde til at slå revner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også