FødevareWatch

Den kølige sommer straffer majsene

Der er stadig et par måneder til årets majshøst løber af stablen, men allerede nu har den kølige og blæsende sommer gødet jorden for en sparsom høst.

Foto: Novozymes/ PR

Majsen er i vanskeligheder i flere steder i Danmark, skriver Seges, det tidligere videncenter for Landbrug.

Sommeren som indtil nu har budt på masser af blæst og få stranddage har været hårdt for planten, som nu helst skal have rigeligt med varme i august og september for at bedre udsigterne for årets høst.

"Vejret i forår og sommer har været hård ved majsen.  Lave temperaturer og megen blæst betyder, at afgrøderne er ganske langt efter det normale i modning. Majs er en tropisk plante, der trives allerbedst med en temperatur omkring 30 grader – og det har vi altså være langt fra i år," konstaterer Martin Mikkelsen, landskonsulent i SEGES afdeling for planter og miljø i en pressemeddelelse.

Der er dog stadig tid at tage af, fastslår han.

”Som hovedregel skal majsen blomstre midt i august for at være høstmoden i oktober, og det kan de fleste steder godt nås endnu. Skal vi have en fornuftig majshøst på landsplan, så kræver det nogle perioder i august og september med sol og godt, lunt vejr, gerne omkring eller over de 25 grader.”

Ifølge landskonsulenten har majsen den fordel, at den hurtigt reagerer på temperaturændringer, så for majsproducenter som helhed kan det stadig nå at blive et fornuftigt år.

Dansk jordbærsommer udebliver

Kølig forsommer præger markedet for svinekød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier