FødevareWatch

Bankerne bør nedskrive landbrugsgælden

Bankerne bør nedskrive gælden hos de landmænd, der er hårdest ramt af den aktuelle krise i landbruget, mener to eksperter.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

Landbrugets krise er nu så slem, at bankerne bør nedskrive gælden hos de landmænd, der er hårdest ramt.

Sådan lyder det fra to eksperter, der opfordrer finanssektoren til at handle nu, inden den selv bliver trukket ned af de gældsplagede landbrug.

Det skriver Information torsdag.

Landbrugets Finansieringsbank vurderede i sidste uge at op mod en tredjedel af landmændene er truet af konkurs som følge af faldende priser og fejlslagne investeringer fra før krisen.

"Det betyder, at bankerne må diskutere med deres landbrugskunder, hvad de kan betale fremover. Så er der nogle, der siger, at de ikke vil. Men det kommer de til," siger seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, Lars Krull, til avisen.

Samme melding lyder fra Mogens Ove Madsen, lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet. Han peger samtidig på at en lempelse af miljøkravene næppe vil være nok til at hjælpe landbruget ud af med sin gæld, der samlet set løber op i 360 mia. kr.

Storbonde fik eftergivet 100 mio. kr. i hemmelig aftale

Bank: Hver tredje landmand er på randen af konkurs

Her er tre forslag, der kan redde landbruget

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier