FødevareWatch

EU slår fast: Dansk ammoniakkrav er et minimum

EU-Parlamentet stemte i går for, at ammoniakudledningen i de enkelte medlemslande skal reduceres som planlagt frem til 2020. Eva Kjer Hansen (V) vil dog fortsætte kampen.

Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Det var et stort slag for mange landmænd, da miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fik et blankt nej, da hun mandag rejste til EU for at forhandle om de danske ammoniakkrav.

Onsdag indkasserede det danske landbrug så endnu et nederlag, da parlamentets miljøudvalg stemte for, at ammoniakudledningen i medlemslandene som minimum skal reduceres som planlagt frem til 2020.

Dermed skal Danmark fortsat reducere sin udledning med mindst 24 pct. inden 2020 – en ambitiøst mål, der kan koste 11.000 arbejdspladser herhjemme, skriver Børsen på baggrund af en vurdering fra L&F.

Men selv om de politiske vinde i øjeblikket blæser den anden vej, vil Eva Kjer Hansen (V) fortsat kæmpe for, at de danske landmænd må udlede mere ammoniak.

"Jeg er stærkt optaget af, at byrden ved at reducere ammoniakudledningen fordeles retfærdigt mellem medlemslandene i EU. Det gælder især i 2020, hvor Danmark har et uforholdsmæssigt højt reduktionsmål på 24 pct., men vi bliver også nødt til at se på reduktionsmålene på længere sigt frem mod 2030. Det er vigtigt, at vi også får de andre medlemslande med," fortæller hun til Børsen.

Det gennemsnitlige reduktionsmål for medlemslandene frem for mod 2020 er 6 pct. i forhold til udledningen i 2005. Når Danmark skal reducere mere end andre lande, hænger det blandt andet sammen med, at vi har en mere intensiv husdyrsproduktion.

Modstandere glæder sig over EU-hug til Venstre

Miljøforkæmpere: Landbruget kan nemt udlede mindre ammoniak

Eva Kjer vil have danske ammoniakkrav slækket

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier