Fond uddeler 100 mio til grønne projekter

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) tildeler omkring 100 mio. kr. til 16 bæredygtige projekter i årets første ansøgningsrunde.
Modtagerne tæller blandt andet et projekt, der skal gøre dansk bærproduktion mere bæredygtig. | Foto: Colourbox
Modtagerne tæller blandt andet et projekt, der skal gøre dansk bærproduktion mere bæredygtig. | Foto: Colourbox

Den statslige fond, Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), har sendt netop omkring 100 mio. kr. afsted til 16 bæredygtige fødevareprojekter.

Pengene kommer fra den første af to årlige ansøgningsrunder og går til initiativer, der skaber vækst og hjælper erhvervet på vej mod en grøn omstilling ved at satse på sundhed, miljø og dyrevelfærd.

Projekterne tæller blandt andet et forsøg på at introducere drone-teknologi i fiskeriet, mens et andet arbejder med at skabe en mere bæredygtig og værdifuld produktion af danske bær.

Ansøgningsrunde er samtidig den første siden, at GUDP lancerede sine nye strategi, hvor der er et større fokus på effektiv ressourceudnyttelse.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen glæder sig derfor over, at flere af projekterne har taget udfordringen op og arbejder målrettet med at få mere ud af råvarerne.

"Hvis vi kan lave værdifulde produkter ud af de ting, der ellers skulle smides ud, så behøver man ikke være økonom for at se, at det er smart. I den benhårde konkurrence, der er på fødevaremarkederne, så er ressourceeffektivitet med til at gøre de danske virksomheder konkurrencedygtige, og det vil jeg gerne støtte," udtaler hun i en meddelelse.

GUDP har modtaget i alt 65 ansøgninger, hvoraf 16 er blevet udvalgt. Fristen for næste ansøgningsrunde er 2. september.

Grøn fond uddeler 97 mio til nytænkende projekter

Fonds-formand: Markedet skal drive den grønne omstilling

Dansk fødevaresikkerhed er fremtidens konkurrenceparameter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også