FødevareWatch

EU-kommissær vil forlænge krisestøtte

Krisen mellem EU og Rusland trækker stadig dybe spor i fødevareindustrien, og derfor åbner EU's landbrugskommissær, Phil Hogan, nu for at forlænge krisestøtten på en række områder.

Foto: Yves Logghe/AP/POLFOTO/arkiv

Der er udsigt til flere støttekroner til europæiske landmænd, der er ramt af krisen mellem EU og Rusland.

EU’s landbrugskommissær, Phil Hogan, åbner nu for, at krisestøtten til bæravlere og til oplagring af smør og skummetmælkspulver kan fortsætte året ud.

Støtten til mejeriprodukter skulle egentlig være udløbet i september, men mælkeprisen er fortsat så lav, at mange bønder har svært ved at få dækket deres omkostninger, skriver Landbrugsavisen.

Udmeldingen kommer kort tid efter, at Rusland har oplyst, at de ønsker at fortsætte landets boykot af vestlige fødevarer.

Der er dog ingen hjælp at hente for de danske svinebønder. Trods faldende priser på svinekød har EU-Kommissionen ingen planer om at genåbne for støtte til privat oplagring af svinekød som krisehjælp til de europæiske svineproducenter.

EU godkender fødevareprogrammer for en lille milliard

Nu kommer EU's støttepakke til de danske svinebønder

Efter 31 år er det nu slut med EU's mælkekvoter

Mere fra FødevareWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier