Mælkekvoter giver mangel på økokød

Det kan bedre betale sig for de økologiske landmænd at malke deres køer istedet for at slagte dem, og derfor er der ved at opstå mangel på økokød.
Foto: Thomas Yde
Foto: Thomas Yde

Mælkekvoternes ophør betyder, at de økologiske landmænd hellere vil malke deres køer end slagte dem.

Derfor er der nu ved at opstå mangel på dansk økologisk oksekød i supermarkedernes kølediske. Der er ganske enkelt flere penge i køernes mælk end deres kød, skriver DR.dk.

Hos Friland, der leverer langt størstedelen af det økologiske kød til detailhandlen, vurderer man, at der er blevet sendt cirka 10 pct. færre økologisk kvæg til slagtning i første halvår af 2015 i forhold til sidste år.

"Generelt er der langt mere efterspørgsel, end der er udbud. Så markedet er underforsynet i forvejen. Og når så mælkekvoterne nu spiller ind, og der bliver sendt endnu færre dyr til slagtning, så er det endnu sværere at forsyne markedet," siger direktør Henrik Biilmann.

Både Coop og Dansk Supermarked bekræfter tendensen, og i Føtex er man blandt andet begyndt at købe økologiske oksekød fra Østrig for at følge med efterspørgslen.

Føtex må importere økokød for at følge efterspørgsel

Thises Coop-aftale udfordrer Friland

Thise slår sig på kødproduktion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter