FødevareWatch

Mælkekvoter giver mangel på økokød

Det kan bedre betale sig for de økologiske landmænd at malke deres køer istedet for at slagte dem, og derfor er der ved at opstå mangel på økokød.

Foto: Thomas Yde

Mælkekvoternes ophør betyder, at de økologiske landmænd hellere vil malke deres køer end slagte dem.

Derfor er der nu ved at opstå mangel på dansk økologisk oksekød i supermarkedernes kølediske. Der er ganske enkelt flere penge i køernes mælk end deres kød, skriver DR.dk.

Hos Friland, der leverer langt størstedelen af det økologiske kød til detailhandlen, vurderer man, at der er blevet sendt cirka 10 pct. færre økologisk kvæg til slagtning i første halvår af 2015 i forhold til sidste år.

"Generelt er der langt mere efterspørgsel, end der er udbud. Så markedet er underforsynet i forvejen. Og når så mælkekvoterne nu spiller ind, og der bliver sendt endnu færre dyr til slagtning, så er det endnu sværere at forsyne markedet," siger direktør Henrik Biilmann.

Både Coop og Dansk Supermarked bekræfter tendensen, og i Føtex er man blandt andet begyndt at købe økologiske oksekød fra Østrig for at følge med efterspørgslen.

Føtex må importere økokød for at følge efterspørgsel

Thises Coop-aftale udfordrer Friland

Thise slår sig på kødproduktion

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier