Mælkekvoternes ophør betyder, at de økologiske landmænd hellere vil malke deres køer end slagte dem.
Derfor er der nu ved at opstå mangel på dansk økologisk oksekød i supermarkedernes kølediske. Der er ganske enkelt flere penge i køernes mælk end deres kød, skriver DR.dk.
Hos Friland, der leverer langt størstedelen af det økologiske kød til detailhandlen, vurderer man, at der er blevet sendt cirka 10 pct. færre økologisk kvæg til slagtning i første halvår af 2015 i forhold til sidste år.
"Generelt er der langt mere efterspørgsel, end der er udbud. Så markedet er underforsynet i forvejen. Og når så mælkekvoterne nu spiller ind, og der bliver sendt endnu færre dyr til slagtning, så er det endnu sværere at forsyne markedet," siger direktør Henrik Biilmann.
Både Coop og Dansk Supermarked bekræfter tendensen, og i Føtex er man blandt andet begyndt at købe økologiske oksekød fra Østrig for at følge med efterspørgslen.
Føtex må importere økokød for at følge efterspørgsel
Thises Coop-aftale udfordrer Friland
Thise slår sig på kødproduktion