FødevareWatch

Thise slår sig op på kødproduktion

Det økologiske mejeri Thise og deres knap 70 landmænd indgår et opsigtsvækkende samarbejde med Coop om levering af økologisk oksekød.

Foto: Casper Dalhoff/ POLFOTO

Fra næste år vil kunderne i Coops butikker kunne købe oksekød fra en række økologiske producenter, der i dag mest er kendt som de 70 landmænd, der leverer deres mælk til Thise Mejeri.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

I forvejen leverer Thise det meste af den økologiske mælk, som Coop sælger i sine 1200 butikker, men på en ekstraordinær generalforsamling i denne uge har Thises andelshavere besluttet at gå med i projektet, Thise & Ko, og efterfølgende opsige aftalerne med deres nuværende slagteri.

Thises Coop-aftale udfordrer Friland

”For os er det en historisk beslutning, men også en logisk udvikling af det samarbejde, vi har haft med Coop de seneste 20 år, hvor forædling af vore råvarer og udvikling af nye kvalitetsprodukter har været det vigtigste. Med denne aftale får vores samarbejde en ny dimension, hvor vi udover mejeriprodukter sælger kød, som sikrer os indsigt og indflydelse med hele vores produktion,” udtaler salgschef Mogens Poulsen, Thise Mejeri.

Hvorvidt slagtekødet skal komme fra de malkekvægsbesætninger, som de 70 Thise-bønder har, eller om der er tale om egentlige slagtekvægsproduktioner, det fremgår ikke af meddelelsen.

Samarbejdet mellem Coop og Thise er del af madagendaen Coop & Co. hvor økologi, dyrevelfærd og varer med en lokal forankring spiller store roller.

”Siden vi satte priserne ned på alle vores økologiske varer, er salget steget og udbud og efterspørgsel er ude af balance. Med denne aftale sikrer vi vores kunder en større og stabil tilgang af økologisk dansk oksekød. Vi sikrer landmændene en garanti for afsætning og økonomi i fremtiden. Og ikke mindst sikrer vi fantastiske muligheder for at udvikle helt nye kvalitetsprodukter inden for økologisk kød,” siger kategorigruppechef Esben Meier, Coop, i pressemeddelsen.

Produktionen af økomælk falder

Shanghai-messe skal bane vejen for ny dansk øko-eksport

Snarlig tysk mangel på økomælk 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier