L&F foreslår cannabisproduktion

Næsten halvdelen af den danske befolkning mener ifølge L&F, at cannabis bør være et dansk forretningsområde. Viceformand vil have nedsat cannabis-kommission.
Foto: PR
Foto: PR

Med forbillede i de amerikanske stater, der har legaliseret cannabis og fået en god forretning ud af det, foreslår L&F nu, at der fra politisk hold nedsættes en såkaldt cannabis-kommission.

Det skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

”Cannabis, hash eller hamp er ofte til debat herhjemme, men vi mangler en gang for alle at få gennemanalyseret alle muligheder og risici og få punkteret myterne, så vi kan finde ud af, om vi i Danmark ligesom man har gjort i USA også skal have en betydelig cannabis-industri. Derfor forslår vi de danske politikere, at de nedsætter en cannabis-kommission, så vi kan få mulighederne testet nu,” siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt.

Ifølge viceformanden kan planten bruges inden for både byggematerialer, tøj, medicin og rusmiddel, og derfor ser han et enormt potentiale for både landbrug og industri.

Ifølge analysen ”cannabis – et forretningsområde for Danmark?, som Norstat har lavet på vegne af L&F, mener 46 pct. af den danske befolkning, at det bør være et dansk forretningsområde.

41 pct. svarer, at danske landmænd bør gøre cannabis-produktion til en integreret del af den danske landbrugsproduktion – heraf har 11 pct. svaret, at produktionen skal være til både industri- og euforiserende formål. 33 pct. svarer nej.  

1.002 respondenter har deltager i undersøgelsen som Norstat har lavet for L&F. Svarene er indsamlet i perioden 19-26- maj 2015.

Ben & Jerry's på vej med cannab-is?

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også