FødevareWatch

Firstfarms-formand fylder flere aktier i porteføljen

Bestyrelsesformand Henrik Hougaard har købt flere aktier i det selskab, hvor han sidder for bordenden til bestyrelsesmøderne.

Foto: FirstFarms/ PR

Henrik Hougaard har købt flere aktier i det selskab, hvor han er bestyrelsesformand.

Gennem selskabet Skiold Holding har han købt 60.000 Firstfarms-aktier til i alt 2,79 mio. kr. Det oplyser selskabet torsdag.

Købet er sket onsdag til kurs 46,50, en enkelt krone over hvad aktien lukkede i den dag.

Henrik Hougaard har via Skiold Holding og andre selskaber købt aktier i Firstfarms løbende over de seneste år. Samlet ejer han også mere end 10 pct. af selskabet.

Firstfarms kom midt i maj med regnskab for første kvartal 2015. Her satte den store forskel på mælkeprisen i første kvartal sidste år og første kvartal i år store aftryk.

For perioden realiserede FirstFarms en omsætning på 17,1 mio. kr., et EBIT-resultat på 2,1 mio. kr. samt et resultat før skat på 1,1 mio. kr.

Sammenlignet med samme kvartal i 2014 gik omsætningen tilbage fra 20,6 mio. kr., men ifølge selskabet skyldtes det, at mælkepriserne i 2014-kvartalet var ekstremt høje. Da priserne for mælk i andet kvartal 2014 gik markant tilbage, regner man ikke med, at resultatet før skat på 1,1 mio. kr., som var en del lavere end 2014-resultatet på 5,2 mio. kr., vil have effekt for det samlede årsregnskab i koncernen.

Derudover var forårsafgrøderne ifølge koncernen, der har landbrug i Slovakiet og Rumænien, kommet godt fra start, og priserne på kornprodukter og oliefrø forventes fortsat på niveau med det budgetterede, som det hedder i fondsbørsmeddelelsen.

Derfor fastholder Firstfarms 2015-forventningerne om et EBIT-resultat på 6-11 mio. kr.

Firstfarms dropper gylleopgaver i Rumænien

FirstFarms indgår tysk mælkeaftale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier