FødevareWatch

Firstfarms-formand fylder flere aktier i porteføljen

Bestyrelsesformand Henrik Hougaard har købt flere aktier i det selskab, hvor han sidder for bordenden til bestyrelsesmøderne.

Foto: FirstFarms/ PR

Henrik Hougaard har købt flere aktier i det selskab, hvor han er bestyrelsesformand.

Gennem selskabet Skiold Holding har han købt 60.000 Firstfarms-aktier til i alt 2,79 mio. kr. Det oplyser selskabet torsdag.

Købet er sket onsdag til kurs 46,50, en enkelt krone over hvad aktien lukkede i den dag.

Henrik Hougaard har via Skiold Holding og andre selskaber købt aktier i Firstfarms løbende over de seneste år. Samlet ejer han også mere end 10 pct. af selskabet.

Firstfarms kom midt i maj med regnskab for første kvartal 2015. Her satte den store forskel på mælkeprisen i første kvartal sidste år og første kvartal i år store aftryk.

For perioden realiserede FirstFarms en omsætning på 17,1 mio. kr., et EBIT-resultat på 2,1 mio. kr. samt et resultat før skat på 1,1 mio. kr.

Sammenlignet med samme kvartal i 2014 gik omsætningen tilbage fra 20,6 mio. kr., men ifølge selskabet skyldtes det, at mælkepriserne i 2014-kvartalet var ekstremt høje. Da priserne for mælk i andet kvartal 2014 gik markant tilbage, regner man ikke med, at resultatet før skat på 1,1 mio. kr., som var en del lavere end 2014-resultatet på 5,2 mio. kr., vil have effekt for det samlede årsregnskab i koncernen.

Derudover var forårsafgrøderne ifølge koncernen, der har landbrug i Slovakiet og Rumænien, kommet godt fra start, og priserne på kornprodukter og oliefrø forventes fortsat på niveau med det budgetterede, som det hedder i fondsbørsmeddelelsen.

Derfor fastholder Firstfarms 2015-forventningerne om et EBIT-resultat på 6-11 mio. kr.

Firstfarms dropper gylleopgaver i Rumænien

FirstFarms indgår tysk mælkeaftale

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier